Εόρτασε η Μύκονος την Παναγία του Ροδαρίου.
Σήμερα Κυριακή 12-10-14 η καθολική κοινότητα της Μυκόνου εόρτασε την προστάτισσά της την Παναγία του Ροδαρίου. 

Στην Θεία Λειτουργία που τελέστηκε προΐστατο ο Αρχιεπίσκοπος Νάξου - Τήνου Άνδρου  και Μυκόνου Μητροπολίτης Παντός Αιγαίου Σεβασμιότατος π. Νικόλαος.


Συλλειτούργησαν ο εφημέριος της ενορίας π. Ριχάρδος Ταράσκεβιτς, ο π. Μάρκος Βιδάλης του ιερού κλήρου των Αθηνών και  ο  ιεροδιάκονος π. Ιωάννης Σκλάβος.
Κατάμεστος  ο ενοριακός ναός από πιστούς της Μυκόνου αλλά και από την Τήνο που μεταβήκαν  σήμερα για να τιμήσουν την Παναγία  αλλά και από διάφορα μέρη του κόσμου που είχαν βρεθεί στο νησί της Μυκόνου και που θέλησαν να εορτάσουν μαζί με την μικρή κοινότητα των καθολικών που υπάρχει εκεί.

Ο σεβασμιότατος στο λόγο του μεταξύ άλλων, ερμήνευσε το Ευαγγέλιο που ακούστηκε ενώ ο π. Μάρκος Βιδάλης έκανε παράλληλα μετάφραση του λόγου στα αγγλικά για τους ξενόγλωσσους πιστούς που παρευρέθηκαν στον εορτασμό.

Η εκκλησία χάρης στις αξιέπαινες προσπάθειες του εφημερίου και του ενοριακού συμβουλίου ανακαινίστηκε πρόσφατα αλλά και σε μόνιμη βάση γίνονται παρεμβάσεις έτσι ώστε ο ναός να είναι ποιο λειτουργικός.

Χρόνια πολλά σε όλους και όλες και του χρόνου να είναι καλά.

Κείμενο Μάριος Φώσκολος 
Φώτο Χρήστος Φιοράντης0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Top